Samarbete skapar exklusiv känsla i Borstahusen

Ditt arbete Dina kunder Din verksamhet

Borstahusen är ett charmigt fiskeläge utanför Landskrona i Skåne. Samhället grundades 1776 och har många fina äldre gathus. Arkitekterna bakom nya Kvarteret Morgondoppet hämtade inspiration från dessa för att de moderna nollenergihusen skulle passa in i omgivningen. Och när det var dags för målning var det naturligt att använda miljömärkta produkter från Nordsjö.Utvändigt skapar Morgondoppets fasader i fiskfjällsliknande skiffer en unik look. Invändigt har husen en industriell och rå känsla. Men det är kanske framför allt samspelet mellan utomhus och inomhus, via stora glaspartier, som ger husen dess säregna karaktär. Detta ställer även höga krav på finishen när det gäller alla målade ytor.

 

Roger Jönsson är byggchef på Temab som ansvarat för hela entreprenaden.

 

  • Vi har valt att hålla oss till en leverantör när det gäller spackel, vägg- och takfärger inomhus, men också till allt trä utomhus. Och då har vi valt Nordsjö. Våra målare tycker om att använda deras produkter, plus att de har en väldigt bra service i butiken i Landskrona där vi gör våra inköp.

 

Petra Wågehed är säljare på Nordsjö Professional och hon tycker att projektet med Morgondoppet varit väldigt spännande, särskilt ur miljösynpunkt.

 

- Eftersom det rör sig om nollenergihus har miljöaspekten varit viktig. Och då är det extra kul att vi har möjlighet att erbjuda miljömärkta produkter som går i linje med projektets ambitioner.

 

Bygget av de sju husen i Kvarteret Morgondoppet har även inneburit många speciallösningar som förstärker husens annorlunda karaktär, där varje husägare varit med och bestämt hur de vill ha det. Roger Jönsson berättar:

 

  • När vi skulle gjuta mellanbjälklagret på nedanvåningen byggde vi med förlaserade limträbalkar och golvbrädor som form. Sen fick de sitta kvar helt synliga, för att skapa en rustik träkänsla i taket. Balkarna och brädorna laserades först i vår egen verkstad, och sedan en gång till på plats.

 

Alla produkter har levererats av Nordsjös franchisebutik i Landskrona och under processens gång har Petra Wågehed haft kontinuerlig kontakt både med butikschefen och Roger Jönsson på Temab.

  • Temab är vana köpare som är trygga i sina produktval. Vår roll på Nordsjö Professional har varit att vara till hands och svara på frågor, backa upp dem med teknisk service, eller att jag som säljare har åkt ut till bygget.

 

Just att snabbt få svar på frågor på plats är ofta av stor betydelse. Därför finns det flera kanaler för målerier och målare att komma i kontakt med Nordsjö. Petra fortsätter:

 

  • Målarna har oftast koll, men om det dyker upp frågor kan de få den hjälp de behöver genom att prata med oss eller Nordsjöbutiken där de handlar. Jag slår också gärna ett slag för våra appar där mycket information, dokument och säkerhetsblad finns lättillgängliga.

 

Ett projekt som Kvarteret Morgondoppet bygger på bra samarbete och engagerar många människor som alla har hög finish för ögonen när de tillsammans förverkligar arkitekternas vision. Då blir resultatet så lyckat som i Borstahusen.

 

Roger tycker samarbetet med Nordsjö fungerar väldigt bra, både med butiken och säljaren på Nordsjö Professional.

 

  • Servicen är alltid hög och vi känner oss prioriterade. Vi har en bra dialog och de ställer upp när vi behöver dem. Sen har de såklart en inarbetad och bra produkt i grunden som borgar för ett bra slutresultat.

 

 

 

Nordsjö Expert App appstore google play