star social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close
7_akzo0106_case_no_1920x1080

Nordsjö One Transparent gjorde jobbet: – Enkel att applicera och lätt att arbeta med

Ditt arbete Dina kunder Din verksamhet

När målerifirman Meyer-Mørch AS fick i uppdrag att lasera hela 9 000 kvadratmeter panel blev det naturliga valet en självrengörande lasyr från Nordsjö.

7_akzo0106_case_no_1920x1080

Bostadssamfälligheten Biterudtunet består av 33 kedjehus som ligger knappt två kilometer från Askers centrum. När samfälligheten stod klar 2018 hade husen ytterpanel som laserats en gång på fabriken. I maj 2020 var det dags att tvätta fasaderna och slutföra laseringen.

 

Uppdraget gick till den välrenommerade målerifirman Meyer-Mørch AS. Företaget är baserat i Bærum och har över 45 års erfarenhet av en rad olika hantverkstjänster, bland annat fasadrenovering av enbostadshus och bostadssamfälligheter.

 

– Projektet Biterudtunet var ett relativt stort och långvarigt projekt. Hela 9 000 kvadratmeter panel skulle ha tre strykningar med lasyr under en period på sju månader. Totalt gick det åt drygt 3 000 liter lasyr, berättar Terje Hartmann, målarmästare och projektledare på Meyer-Mørch.

Ett självklart förstahandsval

Husen laserades i två olika färger: en ljus, neutral färg och en brunsvart. Det var ingen slump att målerifirman Meyer-Mørch valde lasyren Nordsjö One Transparent.

– Vi använder ofta Nordsjö-produkter och för oss var Nordsjö One Transparent det bästa alternativet i det här fallet, konstaterar Hartmann.

Den erfarna målarmästaren lyfter fram flera goda egenskaper som han värdesätter hos den självrengörande och vattenavvisande lasyren.

– Nordsjö One Transparent är väldigt enkel att applicera och lätt att arbeta med, även på torr panel. Jämfört med traditionell oljelasyr så är även hållbarheten mycket bättre. Sammantaget är appliceringsegenskaperna, hållbarheten och priset tre viktiga och avgörande faktorer för oss, förklarar han.

Unika egenskaper

Kim Telle, målarmästare och Key Account Manager Pro på Nordsjö, säger att Nordsjö One Transparent är en lasyr av mycket hög kvalitet.

– Nordsjö One Transparent är en utmärkt produkt som många proffs gärna väljer. Det är en självrengörande, halvmatt lasyr med extra god väderbeständighet som gör att smuts och vegetation inte fastnar särskilt bra på ytan.

Lasyren är speciellt framtagen för att framhäva träets struktur och ger, enligt Telle, en mycket vacker finish.

– Eftersom den innehåller ett UV-filter som hjälper till att förebygga sprickbildning av träet får fasader som laserats med Nordsjö One Transparent lång och bra hållbarhet. Och som Terje Hartmann påpekar är den också mycket lätt att arbeta med.

Bra samarbete med Nordsjö

Terje Hartmann berättar att han använt produkterna från Nordsjö i ett antal år och han berömmer samarbetet med leverantören.

– Kontakten med Nordsjö har alltid varit väldigt bra. Vi får hjälp när det behövs och det är alltid väldigt enkelt för oss att ringa och beställa varor. Varorna körs ut snabbt och effektivt, det är aldrig några problem.

– Samarbetet med Kim fungerar särskilt bra. Han är alltid positiv och ställer alltid upp på inspektioner för att ge oss sina synpunkter och rekommendationer. Och skulle det dyka upp tekniska frågor och utmaningar längs vägen så är vi helt beroende av att ha Nordsjö i ryggen, avslutar Hartmann.

Fakta Malermesterfirma Meyer-Mørch AS

• Grundades som måleriföretag 1973

• Dotterbolag till Malercompagniet i Oslo

• Medlem i norska Maler- og Byggtapetsermestrenes Landsforbund (MLF)

• Erbjuder tjänster inom målning, golvläggning, tapetsering, läggning av våtrumsmembran, konsulthjälp med mera, till både privat och offentlig sektor.

Tekniska data Nordsjö One Transparent

• Användningsområde: utomhus

• Bindemedel: Akryl/ Alkyd

• Glans: Halvmatt 30

• 23 °C 50 % RF: 2 timmar

• Övermålningsbar: 6 timmar

• Luft/Objekt temp: Min +5 °C Max 25 °C

• Luftfuktighet RF: 40–80 % RF (65 % RF optimalt)

• Förtunning: Vatten

• Verktyg: Pensel, roller, spruta

• Färgåtgång, nymålning: 6–8 m2/l

• Färgåtgång, ommålning: 8–10 m2/l

• Förpackning: 1, 2,5 och 10 liter

• Baser: BC

• Rengöring: Såpvatten

• Förvaring: Frostfritt

• VOC: (kat. A/d) 130 g/l, innehåller max 95 g/l

Tips!

Med appen Nordsjö Professional Expert App kan du som yrkesmålare få en överblick över färgviftor, färgkalkylator, färgkartor och det kompletta produktsortimentet. För varje produkt finns det produktdatablad som kan skrivas ut vid behov, samt färgskanner.

Flera artikler

39_p1_b1_02_-_get_a_perfect_scope_of_work_for_your_next_job1b_1

Få en perfekt arbetsbeskrivning

Läs mer
p1_b1_06_-_how_to_get_honest_client_feedback1b

Skapa kundavtal

Läs mer
p1_b2_01_boostreputationsocialmedia_b-38683033_1

Stärk ditt rykte med marknadsföring i sociala medier

Läs mer
p1_b1_03_-_get_the_perfect_reference_from_clients1b

Få den perfekta kundreferensen

Läs mer