Nordsjö Expert app

Visualisera kulören direkt på väggen och hitta färg- och produktinformation
Se
Rezisto Easy Clean 5 med emblem

Bäst-i-Test: Nordsjö Professional Rezisto Easy Clean 5

För att styrka vårt belägg att Nordsjö Professional Rezisto Easy Clean är vår tåligaste färg någonsin har vi har låtit ett oberoende testinstitut utvärdera den målade ytans fläckmotstånd (stain resistance).

Höga krav


Nordsjö Professional är en av Nordens ledande varumärken för produkter till proffsmålare med högt ställda krav på funktion och slutresultat. Vi använder oberoende provning och certifiering för att skapa trovärdighet i vårt budskap och en extra nivå av trygghet för användarna av våra produkter. 

Nordsjö Professional Rezisto 5, en matt inomhusväggfärg som är särskilt framtagen för miljöer där det ställs höga krav på ytans motstånd mot fläckar (stain resistance) och ett behov av att kunna rengöra de målade ytorna genom att tvätta dem.  

För att styrka vårt belägg att Nordsjö Professional Rezisto Easy Clean är vår tåligaste färg någonsin har vi har låtit ett oberoende testinstitut utvärdera den målade ytans fläckmotstånd (stain resistance) och jämfört resultatet för likvärdiga väggfärgsprodukter från fyra andra nordiska färgleverantörer.

Resultat från testet visar tydligt att Nordsjö Professional Rezisto 5 är Bäst-i-Test! 

Bäst-i-test på hink

Så här gick testet till


Testet är genomfört av RISE (Research Institutes of Sweden) på uppdrag av AkzoNobel/Nordsjö Professional och inkluderar Nordsjö Professional Rezisto Easy Clean 5 samt fyra andra produkter med samma glanstal från kända varumärken, produkter som rekommenderas i miljöer där det ställs krav på smutsavvisande och tvättbara ytor. 

Testet är utfört enligt testmetod SS-EN ISO 2812-4:2017. De målade ytorna utsattes för nedsmutsning av ketchup, rödvin, smör, olivolja, te och kaffe. Efter 15 minuters exponering torkades testsubstanserna bort, ytorna sköljdes och torkades torra. Därefter bedömdes fläckarna enligt SS-EN ISO 4628-1:2016 och rankades, direkt samt efter 24h. 

Nordsjö Professional Rezisto Easy Clean 5 utmärkte sig som klart bäst i test, med den minsta påverkan från de testade substanserna.

Här kan du läsa testrapporten från RISE

Nordsjö Expert App appstore google play
Kulörer laddas…