Nordsjö Expert app

Visualisera kulören direkt på väggen och hitta färg- och produktinformation
Se
Skiljeväggar i ett avvikande område målat med olika blå och mjukt beige nyanser

Använd Nordsjö Årets kulör för balanserade utbildningslokaler

Utbildningslokaler kräver färger som skapar en lugn och stabil miljö för lärande. De naturliga tonerna i Nordsjö Flow-paletten för professionella i kombination med Årets kulör, Wild WonderTM kan bidra. Här är fyra färgscheman som förbättrar utbildningslokaler, tillför mervärde till dina kunder och inspirerar unga sinnen.

Nordsjö Flow-paletten, inspirerad av tidvattnet, vågorna och jordens naturliga rytm, bidrar till en känsla av lugn och balans som är perfekt för utbildningslokaler. Förutom att de är en idealisk och lugn bakgrund till lärande kan de strandinspirerade färgerna också hjälpa eleverna att känna kontakt med naturen – något som har visat sig förbättra välbefinnandet och ge unga sinnen en ökad känsla av förundran och fantasi1, samt uppmuntra hållbart tänkande2.

1. Mozaffar, Farhang & Mirmoradi, Seyedeh Somayeh. (2012). Effective Use of Nature in Educational Spaces Design. organization, technology and management in construction · an international journal. 4. 381. 10.5592/otmcj.2012.1.3. https://www.researchgate.net/publication/320146449_Effective_Use_of_Nature_in_Educational_Spaces_Design , 2012

2. Education for sustainability: Connecting learners with nature. David Cudworth, De Monfort University, 2021 https://www.bera.ac.uk/blog/education-for-sustainability-connecting-learners-with-nature

Ett lugnt färgschema till en förskola

 

Blandningen av pastellblått med Nordsjö Årets kulör, Wild WonderTM, skapar en perfekt kombination av lugn, kreativitet och lekfullhet i det här lekrummet. Moln i taket målade med Bright SkiesTM – Nordsjö Årets kulör 2022 – skapar en optimistisk känsla och väggar målade med Wild WonderTM  bidrar med värme och en samhörighet med naturen.

Vilka färger? Kulörnamn och kulörkod:
Nordsjö Ghost Grey ON.00.78
Nordsjö Bright Skies T0.10.70
Nordsjö Wild Wonder G0.16.68

En barnkammare med moln i taket målat i blått

En effektfull färgpalett för en sporthall

 

En lokal med hög energi kräver färger som gör intryck, och Nordsjö Flow-paletten har toner som fungerar bra på egen hand eller i kombination. Här skapar en avdelad vägg en effektiv och balanserad kuliss i en sporthall. För att dra ögat upp mot fönstren används den ljusaste nyansen högst upp på väggen, medan ett band av Wild WonderTM tillför värme och visuellt intresse.

Vilka färger? Kulörnamn och kulörkod:
Nordsjö Ghost Grey ON.00.78
Nordsjö Wild Wonder G0.16.68
Nordsjö Blue Temptation T0.11.31

En sporthall med en målad avdelad vägg

Balanserade färger för ett avvikande område

 

I en öppen planlösning med separata zoner behöver du ett färgschema som känns sammanhållet. Här definierar olika toner från Flow-paletten varje arbetsområde. Eftersom de fungerar bra tillsammans känns hela galleriet enhetligt. En central färgklick med Wild WonderTM  bryter av de blå tonerna och ger en visuell effekt.

Vilka färger? Kulörnamn och kulörkod:
Nordsjö Wild Wonder G0.16.68
Nordsjö Infinite Sky S9.06.72
Denim Drift S0.10.50
Nordsjö Blue Temptation T0.11.31

Skiljeväggar i ett avvikande område målat med olika blå och mjukt beige nyanser.

Color blocking i ett bibliotek

 

Color blocking kan tillföra kreativitet och personlighet till en utbildningslokal. Här sträcker sig en kombination av blått, Wild WonderTM, mjukt rosa och vitt upp till taket för att skapa en omslutande mörk-till-ljus-effekt som passar perfekt i ett tyst bibliotek.

Vilka färger? Kulörnamn och kulörkod:
Nordsjö Ghost Grey ON.00.78
Nordsjö Soft Sand F4.04.73
Nordsjö Wild Wonder G0.16.68
Denim Drift S0.10.50

Ett bibliotek målat med avdelad vägg i mjuka pastelltoner.
Nordsjö Expert App appstore google play
Fetching the data, please wait...