Nordsjö Expert app

Visualisera kulören direkt på väggen och hitta färg- och produktinformation
Se
Ett hotellrum med en randig vägg

Förbättra hotell- och restaurangmiljöer med Nordsjö Årets kulör

Buzz- och Flow-paletterna kan öka värdet på hotell- och restaurangbyggnader genom att skapa en energisk och balanserad känsla.

För att locka kunder till sina lokaler måste besöksnäringsföretag skapa varma, inbjudande miljöer där människor vill träffas och koppla av.

De lekfulla kulörerna i Buzz-paletten, inspirerade av den livliga mångfalden från fält med ängsblommor, är perfekta för att tillföra värme och energi i en miljö. I kombination med Nordsjö Årets kulör, Wild WonderTM, kan de skapa den perfekta miljön där människor kan träffas och samarbeta.

Flow-paletten med strandtoner bygger på naturens rytm – årstiderna, tidvattnet, livets cykler – för en flytande, balanserad känsla. Forskning visar att en samhörighet med naturen kan ge bättre avkoppling1, så de här lugna och naturliga kulörerna kan skapa ett inbjudande färgschema i besöksnäringsmiljöer.

Dessa fyra färgscheman använder Nordsjö Årets kulör, Wild WonderTM, Buzz- och Flow-paletterna och kan ge hotell- och restaurangbyggnader mervärde genom att skapa miljöer där besökare vill samlas och ta det lugnt.

1. Why the Hospitality Industry needs Biophilic Design, Journal of Biophilic Design, 2021

En glädjefylld, harmonisk plats

 

De varma, positiva rosa färgerna i vår Buzz-palett bidrar till en positiv och glad känsla. Om man kombinerar dem med mjuka, tonade och neutrala färger, till exempel Nordsjö Årets färg, Wild WonderrTM, kan man skapa harmoniska miljöer där människor vill träffas.

Vilka färger? Kulörnamn och kulörkod:
Clear Mandal C2.06.68
Nordsjö Street View B1.18.51
Nordsjö Wild Wonder G0.16.68

En vägg målad i två toner av rosa med ett valv som leder till ett annat rum

En effektfull exteriör

 

De kompletterande tonerna i den positiva Buzz-paletten är inspirerade av naturens livliga biologiska mångfald och kan ge en byggnads exteriör en känsla av glädje och harmoni. Genom att måla rader av balkonger i olika livfulla färger, bredvid Wild WonderTM, kan man få en byggnad att sticka ut och bli minnesvärd.

Vilka färger? Kulörnamn och kulörkod:
Nordsjö Coastal Beige E1.08.69
Nordsjö Deepest Soil D6.38.51
Nordsjö Wild Wonder  G0.16.68
Nordsjö Dark Flame D1.43.36
Deep Montpellier F8.31.69

En hotellexteriör med rader av balkonger målade i olika kulörer.

En plats att koppla av

 

Strandkulörerna i Flow-paletten, inspirerade av tidvatten, vågor och jordens naturliga rytm, kan vitalisera ett hotellrum. Här omsluter en vägg målad i djupblått utrymmet, och den vita väggen bakom sängen balanserar färgschemat så att känslan blir avslappnad och bekväm.

Vilka färger? Kulörnamn och kulörkod:
Nordsjö Silver Trophy TN.01.71
Nordsjö Wild Wonder G0.16.68
Nordsjö Blue Temptation T0.11.31

Ett sovrum målat i vitt och djupblått

En lugn miljö att koppla av i

 

De återställande egenskaperna i hotell- och restaurangmiljöer kan förbättras med mjuka, flytande kulörer. I det här poolområdet kombineras Wild WonderTM med varma neutrala nyanser från Flow-paletten för en varm och lugn känsla – en effekt som smälter in perfekt med det klara vattnet och den blå himlen. 

Vilka färger? Kulörnamn och kulörkod:
Nordsjö Wild Wonder G0.16.68
Nordsjö Utopia F0.03.66
Nordsjö Ghost Grey ON.00.78

Ett hotellpoolområde med väggar målade i block med olika kulörer.
Nordsjö Expert App appstore google play
Fetching the data, plz wait..