Nordsjö Expert app

Visualisera kulören direkt på väggen och hitta färg- och produktinformation
Se
Ett kontor med öppen planlösning med en vägg av fönster till vänster

Förvandla kontorsmiljöer med Nordsjö Årets kulör

Eftersom ”hybridarbete” är vanligt nu vill anställda ha en ny typ av arbetsmiljö som hjälper dem att må bra. Dessa färgscheman, med Lush och Raw-paletterna, kombinerat med Nordsjö Årets kulör Wild WonderTM, kan tillföra värde till kontorsbyggnader samtidigt som de skapar inspirerande, hållbara och stödjande lokaler som känns sammankopplade med omvärlden.

I dag är vi mer medvetna än någonsin om att vi måste ta hand om vår mentala hälsa1, så vi behöver en arbetsmiljö som känns stödjande och upplyftande. Att känna sig i samklang med naturen har visat sig bidra till att medarbetare känner sig mindre stressade och till att öka välbefinnandet2. Att använda färgscheman som påminner människor om naturen kan förbättra den här kopplingen. 

De naturliga gröna, gråa och lila nyanserna i Lush-paletten är inspirerade av skogens kulörer och ger en fräsch, familjär känsla. De är lugnande och rogivande och kan fungera som en naturlig motpol till en steril, tekniktung miljö.

Raw-paletten hämtar också inspiration från naturen, med toner som påminner om råmaterial och skördade grödor – trä, halm och vete. Studier har visat att användningen av biofil design bidrar till ökad produktivitet och allmänt välbefinnande3. Tillsammans blir de här berikande tonerna en språngbräda för kreativitet och innovation.

För att ge mervärde åt kontorsbyggnader med en miljö som känns stödjande och berikande finns fyra färgscheman som använder Nordsjö Årets kulör, Wild WonderTM, med paletterna Lush och Raw.

1. GWI, 2021. 34,6 % instämmer delvis och 28,1 % instämmer helt med påståendet ”Jag tänker mer på att ta hand om min mentala hälsa nu än före pandemin.”

2. Pouso, S., Borja, Á., Fleming, L., Gómez-Baggethun, E., White, M. and Uyarra, M., 2021. Contact with blue-green spaces during the COVID-19 pandemic lockdown beneficial for mental health. Science of The Total Environment, 756, s.143984.

3. Biofil design bekräftar att vi är genetiskt kopplade till naturen och att ett människocentrerat tillvägagångssätt kan förbättra många av de lokaler där vi bor och arbetar … I en kontorsmiljö visas det som kvantifierade förbättringar av produktivitet, välbefinnande och en minskning av antalet sjukfrånvarodagar. The Biophilic Office, BRE Group.

En välkomnande kontorslokal

 

Biofil design införlivar naturen i den byggda miljön för att skapa stärkande och sammanbindande lokaler. Färgerna i Lush-paletten – inspirerade av skogens toner – skulle kunna bidra till detta. Här är väggarna målade i mjukt grönt, kombinerat med Wild WonderTM, och känns subtila och lugnande, medan inredningen bidrar till samma komfort och förtrogenhet som vid arbete hemifrån till ett kontorsmötesrum.

Vilka färger? Kulörnamn och kulörkod:

Nordsjö Khaki Green G3.12.56
Nordsjö Wild Wonder G0.16.68

De panelklädda väggarna i ett mötesrum är målade med en mjuk grön kulör och Wild Wonder.

Skapa komfort i ett kontor med öppen planlösning

 

Lush-färgerna som används i det här kontoret med öppen planlösning ger den perfekta naturliga motpolen till tekniken, vilket gör att lokalen känns mysigare och mer lättillgänglig. En vägg målad i en mörk svampnyans ger värme och definierar skrivbordsområdet, medan intilliggande och motsatta väggar målade i gröna nyanser och Wild WonderTM ger en känsla av naturlig rikedom och kreativitet.

Vilka färger? Kulörnamn och kulörkod:

Dusky Paris J0.05.65
Nordsjö Wild Wonder G0.16.68
Nordsjö Khaki Green G3.12.56
Intense Paris K0.05.47
Dazzling Visby AN.02.35

Väggarna i en kontorslokal med öppen planlösning är målade med mörk svampgrå färg, tillsammans med nyanser av grönt och beige

Berika ett hemmakontor 

 

Raw-palettens berikande toner kan ge värme och energi till kontorslokaler. Här kombinerar en delad vägg torvbrunt, mjuk lera och Nordsjö Årets kulör, Wild WonderTM, för att skapa en välkomnande, uppfriskande känsla.

Vilka färger? Kulörnamn och kulörkod:

Nordsjö Brave Ground E7.10.53
Nordsjö Wild Wonder G0.16.68
Nordsjö Deepest Soil D6.13.24

Ett hemmakontor målat i olika bruna nyanser

En inspirerande kontorsexteriör

 

Ytterväggar och fönsterpaneler målade i färger från Raw-paletten gör att byggnaden känns jordad och inspirerande. Blandningen av mjuka, varma nyanser skapar en subtil kontrast som framhäver byggnadens unika egenskaper, samtidigt som den reflekterar det naturliga ljuset.

Vilka färger? Kulörnamn och kulörkod:

Dazzling Mandal C3.16.38
Nordsjö Brownington Court E2.17.58
Nordsjö Wild Wonder G0.16.68

En kontorsexteriör målad med paneler i bruna nyanser
Nordsjö Expert App appstore google play
Hämtar data, vänta...