Nordsjö Expert app

Visualisera kulören direkt på väggen och hitta färg- och produktinformation
Se
Bergen med Rezisto Easy Clean

Exklusivt funkishus i Bergen

När det exklusiva funkishuset i Bergen skulle målas ställdes höga krav på en jämn ytbehandling utan synliga skarvar. – Detta är ett unikt projekt som vi är väldigt stolta över att ha varit med på, säger målarmästare Celik Hysa. 


 

Fick i uppdarg att måla denna exklusiva funkisvilla 

– Vi gillar att leverera kvalitet, och det fick vi möjlighet till här, säger Celik Hysa. Han är målarmästare och chef på Hysa Malerfirma, som har specialiserat sig på att måla funkisbostäder. Nyligen fick de i uppdrag att måla ett nybyggt funkishus i Eidsvåg norr om Bergen centrum, Norge. Bostaden är belägen med utsikt över inloppet till Bergen och ägs av en lokal fastighetsmäklare.

Målarmästare Celik Hysa

Mycket ljus och stora ytor

Projektets arkitekt stod för funkisbostadens kulörval, men Hysa var med och bestämde vilka produkter som skulle användas. Det imponerande funkishuset har stora fönster med mycket ljusinsläpp och därför var det extra viktigt att få till ett jämnt resultat utan synliga skarvar på de stora väggytorna. 

– Det var viktigt att välja en färg som tål rengöring och underhåll, och som är jämn och fin även i starkt ljus. Huset har fönster från golv till tak och mängder av LED-belysning, vilket gör att varenda detalj syns. Det finns inte heller några lister runt fönster och dörrar, berättar Hysa.

Jämna väggar

Tvättbar och jämn yta

Valet föll på Nordsjös nya färg Professional Rezisto Easy Clean 7 som är enkel att rengöra och ger ett jämnt och täckande resultat. Celik Hysa har använt produkten tidigare och är riktigt nöjd med att få använda den i arbetet. 

– Professional Rezisto 7 ger en otroligt jämn och fin finish, samtidigt som den är väldigt lätt att stryka på, säger Hysa. Ända sedan han startade eget för mer än tio år sedan har han föredragit Nordsjös produkter. 

– Nordsjö har de produkter vi är vana att arbeta med och som vi vet ger bra resultat, utan reklamationer. Det gillar vi, säger han.

Funkisvillan tog två och en halv månad att måla och Hysa är väldigt nöjd med slutresultatet. Det är även kunden.

– Projektet har krävt skickliga hantverkare, och jag är stolt över hur vi genomförde uppdraget. Finishen är imponerande, och killarna har gjort ett otroligt bra jobb. Kunden är också nöjd, och huset har både filmats och fotograferats, berättar Hysa. 

Rezisto i trappa

Innovativ färg

– Detta var ett stort och krävande projekt som ställde höga krav på både hantverkare och val av produkter. Celik Hysa och hans medarbetare levererar alltid toppkvalitet på de jobb de utför, och funkishuset i Eidsvåg är inget undantag. Det blev en helt underbar bostad med fina väggar, säger Kenneth Bondehagen, säljrepresentant för Nordsjö Professional i Vestlandet i Norge. 

Han rekommenderade Nordsjö Professional Rezisto 7 för projektet i samråd med Celik Hysa och kunden, och efter flera provstrykningar. 

– Det är en färg som är riktigt bra att arbeta med. Den är lätt att stryka på, har god täckförmåga och ger ett helt jämnt resultat. Samtidigt är Professional Rezisto 7 vår mest tvättbara och slitstarka produkt för inomhusmålning. Får du fläckar på väggen kan du enkelt tvätta bort dem, berättar Bondehagen. 

Han upplever att de yrkesmålare som har använt den nya produkten är väldigt nöjda med färgens egenskaper.

– Det har ju varit en utmaning inom branschen att fler och fler vill ha mörka och matta väggar, ända till den här produkten kom, säger han.

Projektfakta 

Hysa Malerfirma startades i Bergen 2011 och har fem anställda. De riktar sig först och främst till privatkunder och har specialiserat sig på ytbehandling i exklusiva funkishus. Nordsjö Professional Rezisto 7 är en miljömärkt, vattenburen väggfärg med en Stain Resistance-formula för ytor och miljöer som utsätts för hög belastning. Färgen har smuts- och fläckavvisande egenskaper som gör det lättare att rengöra den målade ytan. Utöver en lång livslängd får både ljusa och mörka kulörer en jämn finish, till och med i släpljus. Fläckavvisande Nordsjö Professional Rezisto 7 är särskilt framtagen för ytor som rengörs ofta. Därför är den optimal i offentliga miljöer men fungerar lika bra i hemmet, exempelvis i kök, hall och vardagsrum där väggarna kan behöva tvättas efter nedsmutsning.

Nordsjö Expert App appstore google play
Kulörer laddas…