Nordsjö Expert app

Visualisera kulören direkt på väggen och hitta färg- och produktinformation
Se
Løxaveien i Rud i norska Bærum

Från grått och oansenligt till spännande landmärke

best case sandvika gult fasadebygg

På Løxaveien 13 i Rud i Bærum, väster om Oslo, ligger en byggnad som det nästan är omöjligt att inte lägga märke till. Huset, som består av 3 300 kvadratmeter knallgula och grå metallskivor, tillhör lagerverksamheten Second Space, och har nyligen genomgått ett rejält ansiktslyft. 

second_space_nordsjo_professional

En omfattande renovering av de existerande metallfasaderna

Det var Regnbuen Malermesterbedrift AS i Oslo som vann upphandlingen på drygt 1,2 miljoner norska kronor förra våren. Uppdraget, som främst handlade om ytbehandling av de befintliga metallskivorna på byggnadens fasad, var som gjort för Regnbuen Malermesterbedrift AS. Projektledaren och målarmästaren Geir Michaelsen berättar att de redan under upphandlingsprocessen tog kontakt med Kim Telle, målarmästare och Key Account Manager Pro på Nordsjö, för att få hjälp med besiktningen.

Pronex AS, en målarfirma specialiserad på ytbehandling med spruta, är en av Regnbuens Malermesterbedrifts fasta samarbetspartners

– Det kan vara svårt att veta vad som krävs vid behandling av metallskivor. Nordsjö hjälpte oss därför med teknisk analys av underlaget och kom med råd kring produktval och vad vi borde ha med i vår offert, berättar Geir, som har samarbetat med Nordsjö och Kim Telle i många år. 

– Det är alltid bra att involvera leverantörerna vid besiktningen, eftersom de besitter en helt egen kompetens, tillägger han. 

Nära samarbete över företagsgränserna

Pronex AS, en målarfirma specialiserad på ytbehandling med spruta, är en av Regnbuens Malermesterbedrifts fasta samarbetspartners. När uppdraget på Løxaveien skulle genomföras var det därför helt naturligt för Geir att ta kontakt med Pronex vd Mathias Vedvik. 

– Pronex är mycket kompetenta, med omfattande erfarenhet från en rad stora projekt. Vårt samarbete över företagsgränserna är guld värt, säger Geir, som hade Mathias som lärling för 23 år sedan. 

– Jag har så klart lärt upp honom riktigt bra, skrattar Geir.

– Vi har hållit kontakten och har ett väldigt gott samarbete med både Geir och flera av de andra projektledarna på Regnbuen. Detsamma gäller Nordsjö och Kim Telle, som aktivt följer upp projekten och tipsar om rätt produkter, tillägger Mathias. 

Även Kim Telle betonar betydelsen av att knyta kontakter över företagsgränserna inom målarbranschen. 

– Vi på Nordsjö har i flera år byggt goda och nära relationer med både Regnbuen Malermesterbedrift och Pronex. Som leverantör är det viktigt att företagen jobbar aktivt tillsammans med oss kring produktutbildningar och beskrivningar av större projekt. Det har fungerat väldigt bra, och vi tror att det är nyckeln till vår gemensamma framgång, säger han.  

Gulmalt fasadebygg i metall

Tre nyckelprodukter från Nordsjö

I ”Projekt Løxaveien 13” skulle drygt en 3 300 kvadratmeter stor plåtfasad behandlas, samt flera portar och dörrar. Uppdraget, som påbörjades den 9 juni 2021, stod klart den 14 augusti. 

Man använde tre nyckelprodukter från samma produktserie för projektet: Nordsjö Professional Metal Primer, Nordsjö Professional Metal Facade och Nordsjö Professional Traditional Metal Primer. Skivorna målades i Second Spaces identitetsfärger: knallgult och mörkgrått. 

 

Tre nøgleprodukter fra Nordsjö

– Det här är en produktserie som lämpar sig särskilt väl för plåtfasader av exempelvis metall, stål och aluminium. Nordsjö Professional Traditional Metal Primer är en grundfärg för områden som är särskilt utsatta för rost. Nordsjö Professional Metal Primer är en grundfärg för ytor i rostfria ytmaterial som aluminium. Den ger även god vidhäftning innan ytan målas med Nordsjö Professional Metal Facade, som är täckfärgen, förklarar Kim Telle. 

Nordsjö Professional Metal Facade är en utvändig akrylfärg som lämpar sig särskilt väl för plåtfasader. Produkten har hög färg- och glansbeständighet och ger ett effektivt skydd mot väder och vind. Resultatet blir en perfekt finish.

– Produkten uppfyller dessutom kraven för miljömärket Svanen, tillägger Kim. 

Mathias Vedvik på Pronex AS är mycket nöjd med valet av produkter. 

– Nordsjö Professional Metal Facade är en nischprodukt särskilt utformad för efterbehandling av plåtfasader. Produkten har ovanligt goda vidhäftningsegenskaper, och slutresultatet ger en jämn och glatt yta med en fin och neutral glans, säger han. 

Geir på Regnbuen har också bara beröm att ge Nordsjös produkter. Han betonar även den fina uppföljningen från Nordsjö. 

– Det känns bra att ha uppbackning från en stor leverantör som man kan lita på, både när det gäller uppföljning längs arbetets gång och inte minst deras fackmässigt korrekta tekniska rapporter. Det är trots allt vi som får uppdraget som sätter vårt namn på leveransen, och då är det enormt viktigt för oss att vi levererar det vi avtalat.

– Även uppdragsgivaren är mycket nöjd. Det här är en byggnad som ligger vid motorvägen mellan Sandvika och Hønefoss, och som nu har blivit något av ett landmärke, avslutar Geir stolt. 

Fakta Pronex AS 

• Grundades i oktober 2016 med en fast bemanning på 5–10 personer.

• Har specialiserat sig på de flesta ytbehandlingar som utförs med spruta.

• Erbjuder allt inom invändiga och utvändiga måleriarbeten med huvudfokus på större uppdrag, som butikslokaler, industribyggnader och bostadsrättsföreningar.

Regnbuen Malermesterbedrift AS 

• Grundades 2002 och firar alltså 20-årsjubileum 2022.

• Har över 70 anställda, varav 12 projektledare med olika specialkompetenser.

• Erbjuder allt inom invändig målning, målning av trähus, golv- och mattläggning, fasadrenovering, kakelsättning, allmän utformning och golvspackling. 

• Huvudkontor i Oslo med filialer i Follo och Indre Østfold. 

• Är en del av Håndverksgruppen, Norges ledande kedja med över 61 företag och 1 700 anställda.

• Medlem i Malermestrenes Landsforbund (MLF) och dessutom miljöcertifierade, våtrumscertifierade och medlemmar i Startbank.

Nordsjö Expert App appstore google play
Hämtar data, vänta...