Nordsjö Expert app

Visualisera kulören direkt på väggen och hitta färg- och produktinformation
Se
Trondeim med Rezisto Easy Clean

Tvättbara väggar i sprakande färger på Leangen vårdcentral

Alla rum på Leangen vårdcentral fick färgrika, matta och tvättbara väggar. Nya Nordsjö Professional Rezisto 5 visade sig vara perfekt för det här uppdraget, säger målarmästare Knut Erik Talseth.


 

Kulörstark, matt och tvättbar


När väggarna på Leangen vårdcentral i Lade i Trondheim, Norge skulle målas ville ARC Arkitekter ge patienter och medarbetare en ökad trivsel genom en noggrant utvald färgsättning. Till skillnad från färglösa och sterila vårdcentraler, där vita väggar präglar väntrum och mottagningsrum, var färgkoderna många och genomtänkta. Samtidigt ställdes höga krav på att alla vårdcentralens ytor skulle vara tvättbara och jämna. 

– Det är ju lite roligare att få måla med andra kulörer än bara äggskalsvit, som det har varit mycket av de senaste 20 åren. Det blir lite mer hantverk över det hela, säger Knut Erik Talseth, målarmästare och chef på Malermester Talseth & Husby AS. De fick i uppdrag att spackla och måla den nya vårdcentralen där både mottagningsrum, väntrum och korridorer skulle målas i grön, blå, orange och beige nyanser, med fondväggar i starka kulörer.

Malermester Knut Erik Talseth och Jorgen Blomstrom

Nya Nordsjö Professional Rezisto Easy Clean 5


Nordsjö Professional Rezisto 5 valdes för jobbet, en matt färg för ytor och miljöer som utsätts för hög belastning. Det var Talseths första uppdrag med den nya färgen, och enligt honom levde den upp till förväntningarna, både vad gäller applicering och det färdiga resultatet.

– Färgen flyter ut bättre, den täcker bra och det är lätt att få till en jämn och fin yta. Dessutom är den tvättbar och smutsavstötande, något som var särskilt viktigt i det här uppdraget eftersom det handlar om en vårdcentral, berättar Knut Erik Talseth.

 

Han är otroligt nöjd med resultatet och ska snart sätta igång med att måla en ny vårdcentral i Trondheim där man har låtit sig inspireras av projektet i Lade. 

– Det blev ju otroligt fint. Och kunden är jättenöjd, säger Talseth. 

Rezisto i fondvägg

Innovativ färg 


Djupa kulörer med så låg glansgrad kan riskera att få synliga märken och fläckar när man rör vid väggen, men Nordsjö Professional Rezisto 5 har mycket högre tolerans, och då slipper man det problemet, säger Jørgen Blomstrøm, distriktschef på Nordsjö Professional i mellersta Norge. Han har redan fått positiva reaktioner på den nya färgen från flera kunder.

Den täcker väldigt bra och är lätt att stryka på både med roller och pensel. Dessutom flyter den ut bra så att man får ett matt och jämnt resultat utan att lämna spår på väggen efter rollern, säger Blomstrøm, som själv har varit på besök i den nya vårdcentralen i Trondheim.

Det ser superbra ut. All ära åt arkitekten för det medvetna färgvalet och till målarna för ett riktigt bra arbete. Det blev väldigt fint. Kulörval är viktigt, det påverkar trivseln, säger han och tillägger att djupa färger har varit en växande trend de senaste åren. Dessutom vill många ha matta väggar. 

Med Nordsjö Professional Rezisto 5 får väggen ett matt uttryck och samtidigt ett jämnt resultat med hög tvättbarhet och slitstyrka. Vi har efterfrågat en sådan produkt länge och känner att vi nu har fått en riktig tungviktare till produkt som bockar av alla punkter på önskelistan. Det är roligt att se att den uppskattas. Produkten har verkligen träffat rätt på marknaden, säger Blomstrøm. 

Rezisto mörka fondväggar och burkar

Projektfakta


Malermester Talseth & Husby startades 1991 och har idag 30 anställda. Företaget hanterar både stora och små måleriuppdrag i hela Trøndelag i Norge. Nordsjö Professional Rezisto Easy Clean 5 är en miljömärkt, vattenburen väggfärg med en Stain Resistance-formula för ytor och miljöer som utsätts för hög belastning. Färgen har smuts- och fläckavvisande egenskaper som gör det lättare att rengöra den målade ytan. Utöver en lång livslängd får både ljusa och mörka kulörer en jämn finish, till och med i släpljus. Fläckavvisande Nordsjö Professional Rezisto 5 är särskilt framtagen för ytor som rengörs ofta. Därför är den optimal i offentliga miljöer men fungerar lika bra i hemmet, exempelvis i kök, hall och vardagsrum där väggarna kan behöva tvättas av vid nedsmutsning. Läs mer om hur produkten blev utsedd som bäst i test när forskningsinstitutet RISE utvärderderade fläckmotståndet för Nordsjö Professional Rezisto Easy Clean 5.

Nordsjö Expert App appstore google play
Hämtar data, vänta...