Nordsjö Expert app

Visualisera kulören direkt på väggen och hitta färg- och produktinformation
Se
Kladesholmen Nordsjo Supermatt

Nordsjö Supermatt ger nytt liv åt den klassiskt röda skärgårdsfasaden

Lyhördhet och flexibilitet gjorde Nordsjö till det självklara valet när fasaden skulle målas på det nybyggda huset på Bohuslänska Klädesholmen.

Flexibilitet och smarta lösningar

"Projektet på en av ön Tjörns yttersta spetsar Klädesholmen krävde lite extra flexibilitet och smarta lösningar när det skulle målas både ut- och invändigt. Bra färgkvalitet och kundkontakt utöver det vanliga var a och o i samarbetet mellan Nordsjö Professional och målerifirman BT Måleri.

När det nybyggda lägenhetshuset längs havskanten på Klädesholmen skulle målas hade Nordsjö Pro-säljarna John Sandholm och Karlo Pulic löpande kontakt med målerifirman BT Måleri redan från start. Det blev ett nära samarbete där Nordsjö var med genom hela projektet för att ge råd och kunde vara med och tycka till hela vägen."

Karlo Pulic, säljare på Nordsjö Professional

”Det är inte ofta man är med i så många led av processen,” säger Karlo, ”Nu hade vi kontakt med målarna direkt och planerade jobbet tillsammans. Det var verkligen en fördel för att få rätt förutsättningar för själva måleriet.”

Projektet som skulle målas var det nybyggda lägenhetshuset på Strandvägen 67, en plats där 

Klädesholmens konservfabrik stått en gång i tiden. För att bevara en del av historien har den gamla fabriken fått ge namn åt husets bostadsförening Svalan som rymmer fyra etagelägenheter, samt en tvåa och en trea. Alla lägenheter är modernt designade med stora fönster och båtplats precis utanför dörren, men den klassiska stilen på fasaden var viktig att bevara för att passa resten av husen på den tätbebyggda ön.

Fasad målas med Nordsjö Supermattt

En perfekt matt röd nyans

”De flesta röda husen på ön är målade med en slamfärg. Tillsammans kom vi däremot överens om att istället blanda fram en kulör i Nordsjös Supermatt eftersom denna färg tål klimatet mycket bättre” säger John.

Resultatet blev den perfekt matta röda nyansen, men med långt bättre hållbarhet. En röd slamfärg behöver i genomsnitt målas om var tredje till var femte år, medan Nordsjö Supermatt istället har en hållbarhet på upp till tio år. På ett trähus som utsätts för mycket sol och blåst passar det utmärkt. Men det är inte främst färgens kvalitet som får BT Måleri att ofta välja att jobba med just Nordsjö. Framför allt är det kontakten och tilltron till personalen som sticker ut.

Nordsjö Supermatt

Kundrelationer en central del i arbetet

”Vi har jobbat med Karlo förut och tycker det funkar jättebra att jobba ihop med Nordsjö. Säljarna är alltid väldigt lyhörda och tillmötesgående. ” Säger Bajram Tabaku, VD på BT Måleri.

John håller med om att kundrelationerna är en central del i arbetet, och dessutom en av anledningarna som får honom att trivas så bra med yrket. Dessvärre har kontakten med kunderna behövt begränsas väldigt mycket till följd av pandemin. Det senaste året har den mesta konsultationen fått ske över telefon, och det är inte ofta John har haft direktkontakt med de som ska utföra själva målerijobbet.

Bajram Tabaku VD BT Måleri
Nordsjö Expert App appstore google play
Hämtar data, vänta...