Nordsjö Expert app

Visualisera kulören direkt på väggen och hitta färg- och produktinformation
Se
PJ:s måleri målar med hållbara färgen Nordsjö One Super Tech
Långvarigt skydd med Nordsjö One Super Tech

Valde färg för ett nordisk klimat

Med god projektering, rationellt måleri och stor omsorg om detaljerna kunde Umeå-baserade PJs Måleri slutföra visionen om ett lantligt företagshotell i ladugårdsrött med vita knutar. Det självklara färgvalet för det skiftande nordiska klimatet blev Nordsjö One Super Tech.


 

Byggnader som sticker ut

 

Ett stenkast från I20-området, ett av Umeås största stadsutvecklingsområden just nu, invigdes företagshotellet Sanden 7 under hösten. På tomten utvecklades en annorlunda nyproduktion med en kombination av klassisk lantmannaarkitektur och svensk, traditionell industribyggnadsgestaltning som närmast för tankarna till gamla stallbyggnader. Industrilängorna är skapade helt i trä, från stommar till fasad och detaljer. Genom smarta lösningar, genomtänkta materialval, en enkel men effektiv snickarglädje och ett djärvt kulörval sticker byggnaderna ut i industrisammanhang.

Tegelslagarvägen

Ett långvarigt samarbete

 

För måleriuppdraget stod Umeås ledande målerifirma, PJs Måleri, i nära samarbete med Nordsjö Pro-säljaren Peter Norberg och Jessica Holmberg, platschef för Nordsjös butik i Umeå. Även om kulören redan var bestämd i planarbetet hade PJs Måleri fria händer att ta sig an uppdraget på sitt sätt. Att Nordsjö redan är huvudleverantör och samarbetspartner till målerifirman sedan många år gjorde valet lätt. – Vi vet att samarbetet med Nordsjö alltid funkar bra samtidigt som vi vet att produkterna håller måttet. Premiumprodukterna håller i längden och vi använder  bara premium. Då känner vi oss trygga, både med vår egen insats och gentemot kunden, säger Mikael Forsman Delägare PJs Måleri.

Tegelslagarvägen

1530 liter Nordsjö One Super Tech

 

Under vårens uppstartsmöte säkerställdes beställningen till Sanden 7 och i juni levererades 153 stycken 10-litersburkar av den färdigbrutna kulören Nordsjö One Super Tech Classic Red 334 till fasaderna, utöver grundfärg och färg till detaljerna. Valet av färgkvalitet var både väntat och nödvändigt. Nordsjö One Super Tech är speciellt utvecklad för att tåla det nordiska klimatet med växlande årstider och stora temperaturskillnader. 

 

     – Nordsjö One Super Tech är som gjord för träfasader här i Umeå där vi har långa, kalla vintrar, ganska ofta hårda vindar som kommer in från Bottenviken och somrar med skiftande temperaturer. Den har en extremt bra täckförmåga och kulörbeständighet. Tillsammans med Nordsjö Tinova Wood Base Oil och Nordsjö Tinova Primer Exterior kan färgfilmen på fasaden hålla i upp till 16 år så det var förstås vår självklara rekommendation i det här projektet, säger Jessica Holmberg, platschef på Nordsjö Idé & Design i Umeå. Carl-Johan Lindelöf kvalitet- och miljöansvarig PJs Måleri fyller i: 

     – Vi har använt Nordsjö One Super Tech i flera projekt och den är ett givet val för oss. Jag vet att målarna gillar den också. Den skvätter inte och den är hållfast, vilket är bra när vi målar rationellt. Den uppfyller våra krav och står emot vädrets påverkan i många, många år. Det känns bra att kunna lämna en sådan garanti gentemot byggherren.

Nordsjö One Super Tech - självrengörande fasadfärg

Så projektet löpte på som planerat?

 

     – Ja, det vill jag påstå. Byggnaderna har bra ytor, så vi har kunnat jobba rationellt. Och vi har fått alla leveranser i tid, vilket är a och o. Det var lite för varmt ett tag under sommaren, och då får man avvakta och vänta på skugga. Men det var det enda problemet vi stötte på, så det får man ändå kalla ett lyckat projekt, säger Carl-Johan Lindelöf.

Självrengörande fasad

Ett resultat som sticker ut

 

Ur Nordsjös perspektiv var Sanden 7 ett projekt som stack ut rent estetiskt, men också en leverans som gick enligt konstens alla regler. 

     – Allt flöt på bra. PJs är duktiga och har god framförhållning vilket gör det lätt att jobba med dem. Samtidigt vill vi alltid ligga steget före. Vår viktigaste uppgift är alltid att se till att måleriet har grejer så att de kan jobba och det såg vi till, säger Peter Norberg och tillägger. 

     – Vi var ute och tittade på resultatet nu när projektet var klart och det såg väldigt fint ut. Det är kul när man får vara med om lite annorlunda projekt som sticker ut. När fasaderna behöver bättras på om sisådär 16 år, får vi förhoppningsvis leverera färg till det här projektet igen, avslutar Peter.

Målarmästare och Nordsjösäljare
Nordsjö Expert App appstore google play
Kulörer laddas…