Nordsjö Expert app

Visualisera kulören direkt på väggen och hitta färg- och produktinformation
Se
Insidan på en stor kontorsbyggnad med flera våningar

Få kontor att kännas inbjudande med Nordsjö Professional Årets kulör

Vi måste skapa välkomnande arbetsplatser för att motivera medarbetarna på kontoret. Nordsjö Professional Årets kulör i kombination med lugna kulörer utgör den perfekta utgångspunkten. 

I dagens värld med hybridarbete kräver människor mer av sina arbetsplatser än någonsin förr. För att motivera medarbetare på kontoret måste företag anamma ett tillvägagångssätt med större fokus på människorna och skapa miljöer där medarbetarnas behov kommer i första hand. 1

Genom att erbjuda utrymmen där människor kan slappna av i arbetsintensiva, digitaliserade kontor tar man hänsyn till mentalt välbefinnande på arbetsplatsen och bidrar till att öka produktiviteten. En av fem kontorsanställda menar faktiskt att ett utrymme att koppla av i på jobbet är nyckeln till ökad produktivitet. 2

De blå och gröna nyanserna i vår calm colour story hämtar inspiration från naturens färger. I kombination med Nordsjö Årets kulör 2024, Sweet Embrace™, har de en lugnande effekt som hjälper medarbetarna att tänka klart. Dessa kulörer kan även fungera som motvikt till den sterila känslan hos ett teknikdominerat utrymme och skapa en miljö som medarbetarna vill tillbringa tid i. 

1 Från en intervju Gensler co CEO Diane Hoskins, McKinsey.com, Feb 22.

2 1 av 5 kontorsjobbare håller med om att ha ett ställe där man kan koppla av på jobbet är nyckeln till ökad produktivitet – 4 enkla sätt att öka din produktivitet på arbetsplatsen,  Dale Office Interiors research.

En inbjudande lobby

En kontorslobby med väggar målade i gröna och rosa pasteller. Receptionen är målad i mörkgrönt.

Genom sin blandning av mörkare gröna nyanser med blåa toner och ljusare, neutrala kulörer kan vår calm colour story förmedla en känsla av enkelhet och fridfullhet. Här skapar kombinationen av skogsinspirerade gröna toner, naturligt trä och Nordsjö Professional Årets kulör, Sweet Embrace™, en välkomnande ingång. 

Med inspiration från naturen

Fasaden på ett kontor vars beklädnad målats i pastellgrönt, lila och mörkblått som kontrast till det naturliga lövverket

De naturinspirerade gröna och blåa kulörerna i vår calm colour story kan bidra till känslan av att en stram fasad passar in i det omgivande landskapet. Här får beklädnaden som målats i olika kombinationer av dessa nyanser den moderna, högteknologiska utsidan att passa in i den naturliga miljön.

Enkla kulörkombinationer för utrymmen med öppen planlösning

Ett kontor med öppen planlösning där en del av den bakre väggen målats i mörkgrönt och resten av väggen i ljust pastellgrönt

De lugnande gröna nyanserna i Nordsjö Professionals calm colour story kan skapa en mjukare känsla i ett teknikdominerat kontor med öppen planlösning. Här förmedlar kombinationen av gröna kulörer och Sweet Embrace™ en känsla av enkelhet och friskhet som bidrar till att skapa en miljö där medarbetarna kan fokusera.

Diskreta kontraster i en foajé

Ett kontorsutrymme med en reception och ett mötesområde. En vägg har målats med ränder i olika kulörer, medan taket och den motsatta väggen har målats rosa.

De balanserande nyanserna i vår calm colour story kan skapa en iögonfallande kontrast utan att det tar över ett utrymme. Här bidrar en vägg som målats med ränder i olika kulörer till att avgränsa receptionen och mötesområdet. Resten av väggarna har målats med Nordsjö Professional Årets kulör 2024, Sweet Embrace™, vilket skapar ett enhetligt intryck.

Nordsjö Expert App appstore google play
Kulörer laddas…