Nordsjö Expert app

Visualisera kulören direkt på väggen och hitta färg- och produktinformation
Se
En hotellobby målad i varma rosa toner och terrakotta

Förbättra utrymmen inom besöksnäringen med Nordsjö Professional Årets kulör

De positiva tonerna i vår uplifting och warm colour stories kan bidra till att skapa den typen av miljö där människor vill koppla av i sällskap med vänner och familj. 

Vad bör fokus vara för dagens besöksnäringsmiljöer? Välbehag – enligt experterna. I dagens postpandemiska värld har människor ett växande behov för lekfullhet, optimism och en lätt lindrande effekt, 1 och offentliga utrymmen med ambitioner om att sticka ut behöver en wow-faktor.2 De lekfulla pastellkulörerna i Nordsjö Professionals uplifting colour story har utformats för att erbjuda precis det. 

Utöver att göra intryck måste ett utrymme inom besöksnäringsbranschen dessutom kännas varmt och inbjudande. Forskning visar att dagens människor är på jakt efter en elegant men bekväm känsla av ett andra hem, snarare än något storslaget. De genomgående jordiga tonerna i Nordsjö Professionals warm colour story bidrar till att skapa en mysig stämning och utrymmen där människor vill samlas och koppla av. Och Nordsjö Professional Årets kulör, Sweet Embrace™, fungerar självklart perfekt ihop med alla dessa kulörer. 

1Constantina Tsoutsikou, grundare, Studio LOST, från rundabordssamtal, hoteldesigns.net, april 2022.

2Brenda Milis, The Future-100-2022 Wunderman Thompson, januari 2022.

En mjukare fasadkombination

En hotellfasad med tre stora krukor målade i olika varma, jordiga kulörer – från rosa till terrakotta.

De naturliga nyanserna hos jord, sand och terrakotta i Nordsjö Professionals warm colour story kommer från samma tongrupp och harmoniserar med varandra. Här används de i kombination med Sweet Embrace™ och bidrar till att ge en fasad ett mjukare uttryck och en mer inbjudande känsla.

En varm och välkomnande lobby

En hotellobby med varmt rosa väggar och möbler.

Vår warm colour story består av naturliga kulörer som känns mysiga och omfamnande. Här har nyanserna av rosa och terrakotta på väggarna plockats upp i möblerna, vilket skapar en mjuk effekt i flera lager som är inbjudande och hemtrevlig.

Funktionella utrymmen att trivas i

En hotellkorridor med färgblock på väggarna.

Upplyftande kulörer kan förmedla energi och positivitet i samtliga delar av en besöksnäringsmiljö. Här skapar färgblock i ockra och Sweet Embrace™ en trevlig och kreativ känsla i ett korridorsområde.

En fasad som sticker ut

En hotellfasad i flera våningar som målats mjukt rosa med accentområden i gult och ockra

kulörer i Nordsjö Professionals uplifting colour story kan få vilken fasad som helst att förmedla personlighet och glädje. En blandning av moderna ockratoner och mjuka pasteller skapar överraskande och sprudlande färgkombinationer som kan användas på alla fasaddelar för en energigivande känsla. 

Nordsjö Expert App appstore google play
Kulörer laddas…