Nordsjö Expert app

Visualisera kulören direkt på väggen och hitta färg- och produktinformation
Se
Fyra elever går genom en korridor med väggar som målats mjukt lila

Förvandla utbildningslokaler med Nordsjö Professional Årets kulör 2024

I dagens värld måste utbildningslokaler kännas mer välkomnande och positiva än någonsin förr. Upplyftande kulörer kan omvandla utbildningsmiljöer och hjälpa eleverna att känna sig motiverade.

Dominoeffekten av pandemin fortsätter att påverka unga människors mentala välbefinnande.1 Forskning visar att positiva och behagliga utbildningsmiljöer kan bidra till att motivera eleverna och minska stressen.

Genom sin kombination av moderna gula toner och mjukt lila nyanser är Nordsjö Professionals uplifting colour story perfekt för att skapa en välkomnande känsla i en skolbyggnad. Dessa positiva toner kan skapa en personlig touch i en aula, en korridor eller ett klassrum utan att ta över utrymmet, och därmed förmedla en välkomnande känsla.   

1"Covid-19-pandemin ökade förekomsten av ångest och depression med 25 procent världen över och har påverkat unga människors mentala välbefinnande." WHO, mars 2022.

2“När vi befriar klassrummet från glädje och trevnad berövar vi våra elever möjligheten att bearbeta information på ett effektivt sätt och att lagra den i långtidsminnet.”  Judy Willis, neurolog som citerades i A Space for Joy, Harvard Graduate School of Education, sommaren 2022 

Ge utsidan en personlig touch

En skolbyggnad vars fasad har målats mjukt rosa med ockra som accentfärg

Nordsjö Professionals upplyftande kulörer kan skapa en känsla av personlighet på en byggnads fasad och hjälpa den att sticka ut. Nordsjö Årets kulör, Sweet Embrace™ och en kombination av mjuka ockranyanser ger fasaden en välkomnande och inbjudande känsla.

Låt kreativiteten flöda i klassrummet

En förskola målad i en blandning av mjuka pasteller och varm ockra

En blandning av Nordsjö Professional Årets kulör, Sweet Embrace™, och upplyftande kulörer i grafiska former bildar en perfekt kombination av kreativitet och lekfullhet på denna förskola. Tillsammans skapar de ett utrymme som känns vänligt och inkluderande.

Öka energin i idrottshallen

En idrottshall med väggar som målats mjukt rosa. Den bortre väggen har målats i färgblock.

I en idrottshall krävs kulörer som matchar energinivån hos de aktiviteter som utförs. Här skapar en vägg med färgblock en iögonfallande och optimistisk bakgrund. Den mjuka tonen hos Nordsjö Professional Årets kulör, Sweet Embrace™, får lokalen att kännas öppen och omfattande, medan nyanserna av ockra och gult under den skapar ett blickfång med en varm känsla. 

Skapa glädje i funktionella utrymmen

En trappa med en vägg som målats i färgblock.

Upplyftande kulörkombinationer förmedlar energi och positivitet i ett utrymme och kan få även funktionella utrymmen och transportsträckor att kännas välkomnande. Här skapar färgblock med Sweet Embrace™, lila och gult en inbjudande trappa, medan ett stänk av gult på fönsterkarmen riktar blickarna utåt.

Nordsjö Expert App appstore google play
Kulörer laddas…