Nordsjö Expert app

Visualisera kulören direkt på väggen och hitta färg- och produktinformation
Se
img1

Några snabba med Roland Persson, byggnadsmålare sedan 50år

Din verksamhet

Roland Person har färgen i blodet. Hans far var målare och båda hans söner har jobbat i färgbranschen på olika sätt. När vi träffar honom på fotograferingen inför vinterns Nordsjö Professional-kampanj kommer han med 50 års erfarenhet i ryggen och är fortfarande aktiv på Leif Ekström Måleri i Malmö.img2

Hur länge har du målat med Nordsjö?

 

Jag började min målarutbildning på Vintergatan i Malmö när jag var 15 år och sen gick jag som lärling i fyra år. Redan från start använde jag Nordsjö. Såklart har jag provat andra genom åren, men jag har alltid återvänt till dem.

 

Minns du någon särskild innovation som förändrade ditt arbete?

 

Jag minns när plastfärg för utomhusbruk kom. Då reagerade jag. Hur ska detta gå? Det var så självklart att man skulle använda oljefärg när man målade trä utvändigt. Men så provade jag och det funkade ju jättebra. Gamla vanor går att bryta även om de sitter långt inne ibland haha.

 

Finns det något jobb du är särskilt stolt över?

 

Vi har genom åren gjort ett antal större fönsterrenoveringar i anrika hus i Malmö, som det gamla Posthuset vid centralstationen och Stadsbiblioteket. Det är alltid projekt som känns lite extra att genomföra, att få göra dessa fina byggnader rättvisa med sitt hantverk.

 

Har utnyttjat någon av Nordsjös digitala verktyg i ditt arbete?

 

Personligen har jag inte gjort det, vissa vanor är jag lite för sent i karriären för att bryta haha, men jag ser andra kolleger som använder dem och de verkar nöjda.

 

Har du något råd till blivande målare?

 

Ha ett trevligt sätt och var ödmjuk inför uppgiften. Lyssna på kunden även om du kanske inte håller med. Men kom inte med personliga råd! Du ska inte som yrkesman tycka något om vilken kulör de ska välja, det är så individuellt. Så om någon kund frågar vad du tycker så försök att vända tillbaka frågan, det är ju trots allt kundens smak som ska styra.

Nordsjö Expert App appstore google play
Hämtar data, vänta...