star social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close
digitala-malaren-se-1200x1200

Några snabba med Roland Persson, byggnadsmålare sedan 50år

Din verksamhet

Roland Person har färgen i blodet. Hans far var målare och båda hans söner har jobbat i färgbranschen på olika sätt. När vi träffar honom på fotograferingen inför vinterns Nordsjö Professional-kampanj kommer han med 50 års erfarenhet i ryggen och är fortfarande aktiv på Leif Ekström Måleri i Malmö.

digitala-malaren-se-1200x1200

Hur länge har du målat med Nordsjö?

Jag började min målarutbildning på Vintergatan i Malmö när jag var 15 år och sen gick jag som lärling i fyra år. Redan från start använde jag Nordsjö. Såklart har jag provat andra genom åren, men jag har alltid återvänt till dem.

Minns du någon särskild innovation som förändrade ditt arbete?

Jag minns när plastfärg för utomhusbruk kom. Då reagerade jag. Hur ska detta gå? Det var så självklart att man skulle använda oljefärg när man målade trä utvändigt. Men så provade jag och det funkade ju jättebra. Gamla vanor går att bryta även om de sitter långt inne ibland haha.

Finns det något jobb du är särskilt stolt över?

Vi har genom åren gjort ett antal större fönsterrenoveringar i anrika hus i Malmö, som det gamla Posthuset vid centralstationen och Stadsbiblioteket. Det är alltid projekt som känns lite extra att genomföra, att få göra dessa fina byggnader rättvisa med sitt hantverk.

Har utnyttjat någon av Nordsjös digitala verktyg i ditt arbete?

Personligen har jag inte gjort det, vissa vanor är jag lite för sent i karriären för att bryta haha, men jag ser andra kolleger som använder dem och de verkar nöjda.

Har du något råd till blivande målare?

Ha ett trevligt sätt och var ödmjuk inför uppgiften. Lyssna på kunden även om du kanske inte håller med. Men kom inte med personliga råd! Du ska inte som yrkesman tycka något om vilken kulör de ska välja, det är så individuellt. Så om någon kund frågar vad du tycker så försök att vända tillbaka frågan, det är ju trots allt kundens smak som ska styra.

Flera artikler

39_p1_b1_02_-_get_a_perfect_scope_of_work_for_your_next_job1b_1

Få en perfekt arbetsbeskrivning

Läs mer
p1_b1_06_-_how_to_get_honest_client_feedback1b

Skapa kundavtal

Läs mer
p1_b2_01_boostreputationsocialmedia_b-38683033_1

Stärk ditt rykte med marknadsföring i sociala medier

Läs mer
p1_b1_03_-_get_the_perfect_reference_from_clients1b

Få den perfekta kundreferensen

Läs mer