star social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close

Skapa kundavtal

Dina kunder

Ett tydligt kundavtal kan bespara dig många timmars obetalt arbete och diskussioner

p1_b1_06_-_how_to_get_honest_client_feedback1b

Ett kundavtal förklarar vad du ska göra för kunden, när du ska göra det och hur mycket det ska kosta. Det bör också på ett artigt sätt tydliggöra vad som inte ingår. Ju mer detaljer som inkluderas skriftligen, desto bättre skydd har du om det uppstår tvister senare. Följande är sådant som är viktigt att ta upp i kundavtalet.

 

Tid

Ange hur många dagar jobbet ska ta och eventuella start- och slutdatum du har kommit överens om med kunden. Inkludera även vilken åtkomst du behöver till fastigheten och när. Om den åtkomsten begränsas är det viktigt att vara tydlig med att arbetet kommer att ta längre tid.

 

Pengar

Inkludera den totala avgiften och en detaljerad specifikation, så att kunderna vet vart pengarna går: hur mycket som är material, arbete, maskinhyra osv. Inkludera eventuella överenskommelser om uppdelad betalning – det är alltid bra att få betalt i avbetalningar, eller åtminstone att få en del av betalningen innan arbetet påbörjas. Inkludera information om eventuella extraavgifter vid sen betalning, tillsammans med hur mycket du ska få betalt om kunden avbryter ett måleriavtal innan det har slutförts.

 

Arbetsbeskrivning

En arbetsbeskrivning är en beskrivning steg för steg av alla aktiviteter som projektet kommer att omfatta: förberedande arbete, områden som ska målas, antalet lager, material som ska användas och eventuell städning. Var även tydlig med allt du inte planerar att hantera, t.ex. borttagning av möbler.

 

Kulörer och yta

Kundavtalet ska omfatta de exacta kulörkoderna eller kulörnamnen och det totala ytområdet och vilka ytor som ska hanteras, enligt överenskommelse med kunden, inklusive eventuell specifik färgtyp. Gör det även tydligt om kostnaden för färgen ingår i priset.

 

Dina villkor

Finns det några villkor som du alltid inkluderar? Kan det vara bra att insistera på att ha en parkeringsplats eller rinnande vatten, eluttag och en toalett? Var inte rädd för att lägga till detaljer, men tänk på att avtalet har två parter. Genom att erbjuda garantier och information om din försäkring kan det också hjälpa kunderna att känna sig tryggare.

AkzoNobel

Flera artikler

39_p1_b1_02_-_get_a_perfect_scope_of_work_for_your_next_job1b_1

Få en perfekt arbetsbeskrivning

Läs mer
p1_b1_06_-_how_to_get_honest_client_feedback1b

Skapa kundavtal

Läs mer
p1_b2_01_boostreputationsocialmedia_b-38683033_1

Stärk ditt rykte med marknadsföring i sociala medier

Läs mer
p1_b1_03_-_get_the_perfect_reference_from_clients1b

Få den perfekta kundreferensen

Läs mer