Nordsjö Expert app

Visualisera kulören direkt på väggen och hitta färg- och produktinformation
Se

Skapa kundavtal

Dina kunder

Ett tydligt kundavtal kan bespara dig många timmars obetalt arbete och diskussioner


 

Ett kundavtal förklarar vad du ska göra för kunden, när du ska göra det och hur mycket det ska kosta. Det bör också på ett artigt sätt tydliggöra vad som inte ingår. Ju mer detaljer som inkluderas skriftligen, desto bättre skydd har du om det uppstår tvister senare. Följande är sådant som är viktigt att ta upp i kundavtalet.

 

Tid

Ange hur många dagar jobbet ska ta och eventuella start- och slutdatum du har kommit överens om med kunden. Inkludera även vilken åtkomst du behöver till fastigheten och när. Om den åtkomsten begränsas är det viktigt att vara tydlig med att arbetet kommer att ta längre tid.

 

Pengar

Inkludera den totala avgiften och en detaljerad specifikation, så att kunderna vet vart pengarna går: hur mycket som är material, arbete, maskinhyra osv. Inkludera eventuella överenskommelser om uppdelad betalning – det är alltid bra att få betalt i avbetalningar, eller åtminstone att få en del av betalningen innan arbetet påbörjas. Inkludera information om eventuella extraavgifter vid sen betalning, tillsammans med hur mycket du ska få betalt om kunden avbryter ett måleriavtal innan det har slutförts.

 

Arbetsbeskrivning

En arbetsbeskrivning är en beskrivning steg för steg av alla aktiviteter som projektet kommer att omfatta: förberedande arbete, områden som ska målas, antalet lager, material som ska användas och eventuell städning. Var även tydlig med allt du inte planerar att hantera, t.ex. borttagning av möbler.

 

Kulörer och yta

Kundavtalet ska omfatta de exacta kulörkoderna eller kulörnamnen och det totala ytområdet och vilka ytor som ska hanteras, enligt överenskommelse med kunden, inklusive eventuell specifik färgtyp. Gör det även tydligt om kostnaden för färgen ingår i priset.

 

Dina villkor

Finns det några villkor som du alltid inkluderar? Kan det vara bra att insistera på att ha en parkeringsplats eller rinnande vatten, eluttag och en toalett? Var inte rädd för att lägga till detaljer, men tänk på att avtalet har två parter. Genom att erbjuda garantier och information om din försäkring kan det också hjälpa kunderna att känna sig tryggare.

                            


AkzoNobel

 Läs om hur du kan hantera kundens förväntningar.

Trust me - miljöarbete och färg

Nordsjö Expert App appstore google play
Hämtar data, vänta...