Nordsjö Expert app

Visualisera kulören direkt på väggen och hitta färg- och produktinformation
Se

Vacker och genomtänkt arkitektur i Holbæks nya Svanenmärkta bostadshus

Ditt arbete Dina kunder Din verksamhet

Øst- og Vestbryggen är Holbæks nya arkitektoniska fullträff med en helt makalös utsikt över både hav och land. Den ena av de två byggnaderna är dessutom Svanenmärkt. Här har Svanenmärkt sprutspackel, glasfilt, vävlim och färg från Nordsjö använts för att skapa ett hälsosamt och trivsamt inomhusklimat för dem som ska bo här.På en av Holbæks mest attraktiva adresser precis vid vattnet har två bostadshus uppförts. Øst- og Vestbryggen, som de har döpts till, har en stor gemensam trädgård och flera små terrasser ovanpå parkeringsgaraget. Här har man en fantastisk utsikt över både havet och staden. Den vackra tegelfasaden gör inte bara byggnaden visuellt tilltalande, utan innebär också att den bryter av fint mot övriga byggnader i området.

Den östra delen har förutom arkitekturen och utsikten även en annan kvalitet, något som inte syns men som i högsta grad kommer att påverka de framtida invånarna. Den östra huskroppen är nämligen Svanenmärkt, vilket innebär att det har ställts höga krav i fråga om material. Resultatet är ett hälsosamt hus med optimalt inomhusklimat. Det betyder också att målningsarbetet har omfattats av hårda krav, men var inget som påverkade Odsherredmaleren:

– Vi har använt Nordsjö i många år, och de flesta av deras produkter är Svanenmärkta. Därför väljer vi i princip alltid Svanenmärkt färg, även om det inte är ett krav från byggherren. Därför har vi målat båda huskropparna med Svanenmärkt färg, trots att bara den ena av dem är certifierad, säger John Eric Madsen, som äger Odsherredmaleren. – Det var ett enkelt beslut: Målningen måste hålla samma höga kvalitet som alltid. Utmaningen låg dels i arbetets omfattning, dels i att alla produkter som användes måste vara Svanenmärkta. Det första löste vi utan problem tack vare ett bra team av erfarna målare. Den andra utmaningen klarade vi av tack vare Nordsjös produktkatalog. Som jag sa tidigare har Nordsjö ett mycket stort sortiment Svanenmärkta produkter, så vi väljer dem automatiskt. Vi har handlat av Nordsjö i många år och har alltid varit nöjda med samarbetet. Det här projektet har inte varit något undantag, fortsätter han.

Den spännande nya byggnaden i Holbæk har därför täckts med Svanenmärkt sprutspackel, glasfilt, vävlim och den luktfria väggfärgen Professional A5.

– Det har varit ett spännande projekt. Det är ju en riktig prestigebyggnad, ett hus som jag och mina målare kommer att vara stolta över under lång tid. Vi kommer att säga till varandra: ”Tänk! Det där har vi varit med och skapat.” Det är också spännande att delta i ett projekt med en så hög miljömässig ambitionsnivå. Det är något vi kommer att se mer av i framtiden, och vi kommer att stå redo med en hel uppsjö av Svanenmärkta produkter från Nordsjö. Det är fint att ha en bra partner vid sidlinjen, som förutom att vara tillverkare även fungerar som en bra och pålitlig rådgivare, avslutar John Eric Madsen.

Med tiden kommer byggbranschen att tänka grönt

Det är bara en fråga om tid innan hållbart och certifierat byggande är standard. Därför är det viktigt att ligga i framkant redan nu. Inomhusklimatet tar också allt större plats i de stora certifieringssystemen, och här är valet av sprutspackel, filt, vävlim och färg otroligt viktigt. Om färgen ger upphov till obehaglig lukt eller innehåller farliga kemikalier kan hela certifieringen vältas över ända. Därför är det viktigt att be om råd innan man väljer färg etc.

– Vi märker att det ställs många nya krav vid byggnation, inte minst på miljöområdet. Därför är vår rådgivning viktigare än någonsin, säger Bo Steffensen, en av Nordsjös danska säljare som även har agerat rådgivare till Odsherredmaleren för projektet Øst- og Vestbryggen.

– Vi har ett stort sortiment av framförallt Svanenmärkta produkter, vilket gör det enkelt att välja miljövänliga lösningar. Dessutom arbetar vi ständigt för att få nya certifieringar så att våra produkter kan användas av alla de målare som vill göra byggsektorn mer hållbar. Det är dock lätt att bli förvirrad, och därför hjälper vi gärna till med råd och stöd, dels när det gäller miljövänliga lösningar, men också med lösningar som kan förbättra målarens vardag och skapa bästa möjliga resultat för både byggherren och slutanvändarna, fortsätter han.

En krävande arbetsmiljö

 

Målandet sliter på kroppen, och därför är det viktigt att vi hela tiden försöker hitta nya lösningar som underlättar målarnas hårda arbete. Ett redskap som kan spara både tid och minska behovet av slitsamma förflyttningar upp- och nerför trappor är en sprutspackelmaskin. En sådan hyrde Odsherremaleren av Nordsjö:

– Med en 60 meter lång slang kunde maskinen stå ute på gården, och spackelmassan applicerades uppe i lägenheterna utan att material behövde släpas upp- och nerför trapporna hela dagen. På så sätt har målarna sparat tid, men viktigast av allt är att deras kroppar har förskonats från mycket onödigt slitage, säger Bo Steffensen.

Nordsjö Expert App appstore google play
Hämtar data, vänta...