Nordsjö Expert app

Visualisera kulören direkt på väggen och hitta färg- och produktinformation
Se

Så skapades Sundsvalls nya vardagsrum

Ditt arbete Dina kunder Din verksamhet

Sundsvall anses vara en av Sveriges vackraste städer. Nu får stadsbilden ännu ett stilfullt tillskott i form av nya Clarion Hotel som byggs på uppdrag av fastighetsbolaget Diös. Här kan du läsa om samarbetet mellan Nordsjö Professional och projektets olika aktörer i skapandet av det som Nordic Choice Hotels grundare Petter Stordalen kallade Sundsvalls ”nya vardagsrum” när första spadtaget togs i mars 2019.


 

Liksom alla större byggprojekt med en ambitiös tidplan, är ett hotellbygge en utmaning för alla inblandade eftersom varenda steg i processen måste klaffa - från bygglogistik till färgleveranser. När det gäller själva måleriarbetet rymmer ett hotellprojekt ett stort antal ytor och rum med olika funktioner, vilket ställer höga krav på produkter och utförande.

Mattias Zografos är vd på 2M Måleri som har totalentreprenad på målningsarbetet: Hotellet har 270 rum, konferensytor, restaurang, barer, gym och offentliga ytor som vi fick uppdrag att måla. Vi har målat hotell tidigare och det är ganska speciellt. Det krävs verkligen att man har kontroll och ordning.

Att rätt färg och måleriprodukter levereras vid rätt tidpunkt är avgörande för att tidplanen ska hålla. Därför var det så viktigt att samarbetet mellan 2M Måleri, Nordsjö Professional och den lokala butiken Ejes Färghus Nordsjö Idé & Design fungerade smidigt i alla delar. Eftersom 2M Måleri har sitt huvudkontor i Stockholm var det naturligt att kontakten på Nordsjö Professional sköttes av ansvarig säljare Niklas Backlund Wass som själv är Stockholmsbaserad. På plats i Sundsvall var Nordsjösäljaren Peter Norberg kontaktpunkt i det dagliga arbetet, tillsammans med Nordsjöbutiken som skötte alla leveranser.

Niklas Backlund Wass, ansvarig säljare i Stockholm: Jag har arbetat med 2M sedan en tid tillbaka. Faktiskt redan innan jag kom till Nordsjö, då jag jobbade hos en annan färgleverantör. När jag sedan började på Nordsjö ville både jag och 2M fortsätta vårt samarbete, så på den vägen är det. Vi har alltid en bra dialog och de är väldigt effektiva och kunniga.

Peter Norberg, säljare på plats i Sundsvall: I varje projekt finns det en rumsbeskrivning som underlag för arbetet, vilken yta beställaren vill ha, och oftast har målaren själv koll. Men ibland uppstår frågor och då kan vi hjälpa till att peka på rätt produkter beroende på vad målaren är van vid och vilket arbetssätt som ska användas.

2M Måleri ligger långt framme när det gäller användande av maskiner för applicering av både spackel och färg. Nordsjö Professional är å sin sida starka förespråkare för ett rationellt måleri som just utnyttjar möjligheten att använda till exempel sprutspackel. Det sparar tid och belastar målarnas kroppar mindre.

Mattias Zografos på 2M Måleri: Vår bransch har stått still väldigt länge. Maskinerna har funnits ett tag, men att få ut dem till målarna har gått lite trögt. För oss på 2M, som ofta jobbar med större projekt, ökar de effektiviteten och kapar mycket tid. De hjälper oss att måla rationellt.

Så vad hade fastighetsbolaget Diös för önskemål och krav när det gäller bygget av Clarion Hotel?

Ola Novén är projektutvecklare på Diös:

Vi ställde krav på att projektet skulle byggas enligt ett miljöcertifieringssystem, och vi valde att använda systemet BREEAM-SE nivå Very Good. Det hjälper oss att kravställa och kvalitetssäkra byggprocessen med avseende på miljö och hållbarhet.

Med detta följer krav på att de material och färger som används inte är miljö- eller hälsoskadliga. Nordsjö Professional erbjuder en rad miljömärkta färger vilket uteslutande också användes när hotellet målades. Hotellrummen målades med Nordsjö Professional 5. Det var färgen som var specificerad i underlaget och var tänkt att användas även till offentliga ytor, som entré och korridorer. Men efter överläggning mellan 2M Måleri och Nordsjö-säljarna så bestämdes att det vore bättre att använda Nordsjö Professional P6 som ingår i en färgserie som är mer slitstark.

Mattias Zografos: Finns det en mer lämplig produkt så brukar vi och Nordsjö prata om saken och gemensamt rekommendera kunden att använda den istället.

På Diös ser man fram emot att det nya hotellet ska öppna. Visionen är att det ska bidra till att utveckla Sundsvall till en av Sveriges mest inspirerande städer, där Clarion Hotel kommer ge ökade flöden av människor och erbjuda nytt färgstarkt innehåll i city.

Nordsjö Expert App appstore google play
Hämtar data, vänta...