star social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close

Utför aldrig obetalt arbete igen

Din verksamhet

De där små förfrågningarna från kunder kan bli många till slut, och det är svårt att hitta den rätta balansen mellan att göra det där lilla extra och tjäna de pengar som ditt arbete förtjänar

p1_b1_16_-_never_do_unpaid_work_again1b_1

Kundens behov ändras ofta under jobbets gång och det är inte ovanligt att ett projekt växer när kunden har sett de positiva förändringarna i hemmet. Men när arbetets omfattning växer ska också kostnaden öka…

 

Täck detaljerna

Om man missar någon aspekt av ett jobb under planeringsstadiet kan det kosta dig pengar senare, så se till att ha en noggrann arbetsbeskrivning som en del av kundavtalet , som du och kunden kan gå tillbaka till under jobbets gång. Var specifik angående färger (ända ner till färgkoder och kostnader), antalet strykningar, förberedande arbete och de områden som ska hanteras. Om en kund ber om något extra kan du enkelt förklara prisskillnaden och ändra projektkostnaden.

 

Balansera fördelarna

Allt som ligger utanför den ursprungliga arbetsbeskrivningen bör innebära en ökning av projektkostnaden. En liten tjänst, t.ex. lite oplanerad slipning för att förbereda trädetaljer, kan hjälpa till att skapa ett starkt kundförhållande. Det är dock viktigt att kunderna värdesätter din tid som yrkesperson, och eventuella extratimmar du lägger på ett jobb bör normalt debiteras.

 

Kommunicera tidigt

Undvik stora överraskningar för kunden genom att lyfta fram eventuella förfrågningar som går utanför det ursprungliga avtalet. En faktura som är större än förväntat kan orsaka diskussion, men om du förklarar att något kommer att kosta mer innan du utför arbetet går det att undvika sådana problem innan de uppstår. Följ upp eventuella samtal med ett artigt e-postmeddelande som förklarar exakt hur mycket det extra arbetet kommer att lägga till på fakturan och be kunden att godkänna detta via e-post.

 

Stå fast vid omfattningen

Om en kund tycker att extraarbetet ska ingå i projektkostnaden kan du hänvisa till den ursprungliga arbetsbeskrivningen. Här är de extra detaljerna till hjälp. Allt bortom den omfattningen ska kosta mer och om det är tillräckligt stort kan det kräva en separat offert.

 

Veta när det är dags att sluta

Den sista utvägen är självklart att dra sig ur ett jobb. Var inte rädd att göra det om kundens ytterligare krav blir oresonliga. Vid dessa sällsynta tillfällen är det viktigt att ha uppdelad fakturering och att du har fått en del pengar från kunden på förhand, så att din förlust blir så liten som möjligt.

 

AkzoNobel

Flera artikler

39_p1_b1_02_-_get_a_perfect_scope_of_work_for_your_next_job1b_1

Få en perfekt arbetsbeskrivning

Läs mer
p1_b1_06_-_how_to_get_honest_client_feedback1b

Skapa kundavtal

Läs mer
p1_b2_01_boostreputationsocialmedia_b-38683033_1

Stärk ditt rykte med marknadsföring i sociala medier

Läs mer
p1_b1_03_-_get_the_perfect_reference_from_clients1b

Få den perfekta kundreferensen

Läs mer