star social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close
1920x1080_nordsjo_holbaek_4

Vacker och genomtänkt arkitektur i Holbæks nya Svanenmärkta bostadshus

Ditt arbete Dina kunder Din verksamhet

Øst- og Vestbryggen är Holbæks nya arkitektoniska fullträff med en helt makalös utsikt över både hav och land. Den ena av de två byggnaderna är dessutom Svanenmärkt. Här har Svanenmärkt sprutspackel, glasfilt, vävlim och färg från Nordsjö använts för att skapa ett hälsosamt och trivsamt inomhusklimat för dem som ska bo här.

1920x1080_nordsjo_holbaek_5

På en av Holbæks mest attraktiva adresser precis vid vattnet har två bostadshus uppförts. Øst- og Vestbryggen, som de har döpts till, har en stor gemensam trädgård och flera små terrasser ovanpå parkeringsgaraget. Här har man en fantastisk utsikt över både havet och staden. Den vackra tegelfasaden gör inte bara byggnaden visuellt tilltalande, utan innebär också att den bryter av fint mot övriga byggnader i området.

Den östra delen har förutom arkitekturen och utsikten även en annan kvalitet, något som inte syns men som i högsta grad kommer att påverka de framtida invånarna. Den östra huskroppen är nämligen Svanenmärkt, vilket innebär att det har ställts höga krav i fråga om material. Resultatet är ett hälsosamt hus med optimalt inomhusklimat. Det betyder också att målningsarbetet har omfattats av hårda krav, men var inget som påverkade Odsherredmaleren:

– Vi har använt Nordsjö i många år, och de flesta av deras produkter är Svanenmärkta. Därför väljer vi i princip alltid Svanenmärkt färg, även om det inte är ett krav från byggherren. Därför har vi målat båda huskropparna med Svanenmärkt färg, trots att bara den ena av dem är certifierad, säger John Eric Madsen, som äger Odsherredmaleren. – Det var ett enkelt beslut: Målningen måste hålla samma höga kvalitet som alltid. Utmaningen låg dels i arbetets omfattning, dels i att alla produkter som användes måste vara Svanenmärkta. Det första löste vi utan problem tack vare ett bra team av erfarna målare. Den andra utmaningen klarade vi av tack vare Nordsjös produktkatalog. Som jag sa tidigare har Nordsjö ett mycket stort sortiment Svanenmärkta produkter, så vi väljer dem automatiskt. Vi har handlat av Nordsjö i många år och har alltid varit nöjda med samarbetet. Det här projektet har inte varit något undantag, fortsätter han.

Den spännande nya byggnaden i Holbæk har därför täckts med Svanenmärkt sprutspackel, glasfilt, vävlim och den luktfria väggfärgen Professional A5.

– Det har varit ett spännande projekt. Det är ju en riktig prestigebyggnad, ett hus som jag och mina målare kommer att vara stolta över under lång tid. Vi kommer att säga till varandra: ”Tänk! Det där har vi varit med och skapat.” Det är också spännande att delta i ett projekt med en så hög miljömässig ambitionsnivå. Det är något vi kommer att se mer av i framtiden, och vi kommer att stå redo med en hel uppsjö av Svanenmärkta produkter från Nordsjö. Det är fint att ha en bra partner vid sidlinjen, som förutom att vara tillverkare även fungerar som en bra och pålitlig rådgivare, avslutar John Eric Madsen.

Med tiden kommer byggbranschen att tänka grönt

Det är bara en fråga om tid innan hållbart och certifierat byggande är standard. Därför är det viktigt att ligga i framkant redan nu. Inomhusklimatet tar också allt större plats i de stora certifieringssystemen, och här är valet av sprutspackel, filt, vävlim och färg otroligt viktigt. Om färgen ger upphov till obehaglig lukt eller innehåller farliga kemikalier kan hela certifieringen vältas över ända. Därför är det viktigt att be om råd innan man väljer färg etc.

– Vi märker att det ställs många nya krav vid byggnation, inte minst på miljöområdet. Därför är vår rådgivning viktigare än någonsin, säger Bo Steffensen, en av Nordsjös danska säljare som även har agerat rådgivare till Odsherredmaleren för projektet Øst- og Vestbryggen.

– Vi har ett stort sortiment av framförallt Svanenmärkta produkter, vilket gör det enkelt att välja miljövänliga lösningar. Dessutom arbetar vi ständigt för att få nya certifieringar så att våra produkter kan användas av alla de målare som vill göra byggsektorn mer hållbar. Det är dock lätt att bli förvirrad, och därför hjälper vi gärna till med råd och stöd, dels när det gäller miljövänliga lösningar, men också med lösningar som kan förbättra målarens vardag och skapa bästa möjliga resultat för både byggherren och slutanvändarna, fortsätter han.

En krävande arbetsmiljö

Målandet sliter på kroppen, och därför är det viktigt att vi hela tiden försöker hitta nya lösningar som underlättar målarnas hårda arbete. Ett redskap som kan spara både tid och minska behovet av slitsamma förflyttningar upp- och nerför trappor är en sprutspackelmaskin. En sådan hyrde Odsherremaleren av Nordsjö:

– Med en 60 meter lång slang kunde maskinen stå ute på gården, och spackelmassan applicerades uppe i lägenheterna utan att material behövde släpas upp- och nerför trapporna hela dagen. På så sätt har målarna sparat tid, men viktigast av allt är att deras kroppar har förskonats från mycket onödigt slitage, säger Bo Steffensen.

Flera artikler

39_p1_b1_02_-_get_a_perfect_scope_of_work_for_your_next_job1b_1

Få en perfekt arbetsbeskrivning

Läs mer
p1_b1_06_-_how_to_get_honest_client_feedback1b

Skapa kundavtal

Läs mer
p1_b2_01_boostreputationsocialmedia_b-38683033_1

Stärk ditt rykte med marknadsföring i sociala medier

Läs mer
p1_b1_03_-_get_the_perfect_reference_from_clients1b

Få den perfekta kundreferensen

Läs mer