Nordsjö Expert app

Visualisera kulören direkt på väggen och hitta färg- och produktinformation
Se

Få ärlig kundfeedback

Dina kunder

Verklig kundfeedback hjälper dig att arbeta bättre, men det är inte alltid lätt att få ärliga kundberättelser. Fortsätt läsa för att få våra tips om hur du får kunderna att prata


 

img1

Att få bra kundfeedback, varav en del kan bli bra referenser, kan vara svårt, eftersom en del kunder kan vara lika försiktiga med att både kritisera och berömma. Men det är alltid värt det för affärsutvecklingen om man får dem att öppna sig.

 

Skapa ett förhållande                                                                    

Under ett projekts gång har du ofta värdefull tid att lära känna din kund. Även om ni bara träffas under några minuter i början eller slutet av dagen kan du diskutera arbetet, erbjuda råd och lyssna på deras iakttagelser. Om kunden inte befinner sig på platsen kan du uppdatera dem om arbetets förlopp genom bilder som du skickar via e-post eller sms för att bygga upp det förtroendet. Människor är mycket mer öppna mot personer de känner och litar på än någon de ser som en främling.

 

Öppna dig

Det är mycket mer sannolikt att kunder ger ärlig feedback om de tror att du skulle göra detsamma för dem. Under projektets gång ska du vara beredd att erbjuda råd och göra en rättvis bedömning av arbetet.

 

Ha inte för bråttom

När projektet har slutförts ska du inte vara för snabb med att be om feedback och när du gör det ska du ge kunden tid att svara. Var noga med att förklara hur viktig kundens bedömning är för dig och be kunden att svara när det passar.

 

Uppmuntra svar

Ibland kan en ledande fråga hjälpa till att få en kund att börja prata, t.ex. ”Vad tycker du om resultatet på listerna?” eller ”Är du nöjd med hur färgen blev, nu när du kan se rummet med dina möbler?”

 

Ge dem lite utrymme

Även om det alltid är bra att fråga om en referens personligen har du större chans att få konstruktiv kritik om den inte lämnas ansikte mot ansikte. Överväg att skicka uppföljande frågor via e-post, så att kunden inte känner sig obekväm med att påpeka sådant som inte var helt tillfredsställande. En del kritik kan vara orättvis och du kan på ett artigt sätt rätta till missförstånd, men ge dig inte in i en diskussion, och säg alltid att du är tacksam för kommentarerna. Ibland får du ett svar som verkligen kan hjälpa dig att förbättra dina kundrelationer.

 

                            


AkzoNobel

 


Läs mer om att få den perfekta kundreferensen.

Nordsjö Expert App appstore google play
Hämtar data, vänta...